Struktur av gjutgods och luftkontaktytor
Strukturen och luftkontaktytan på gjutgods! Eftersom dess gjutgods svalnar och stelnar snabbare i en metallform än i en sandform, har metallformen ingen tolerans. Under gjutning av metallform är därför gjutspänningen som uppstår i gjutgodset större än i sandformgjutningar, och det finns en större tendens till sprickor. I processen för applicering finns det också en enkel brist på hällning och kall isolering.
Väggtjockleken på gjutgods ska vara enhetlig, och övergångarna och anslutningarna mellan väggarna ska vara jämna. Kraven på ordentligt rundade hörn i produktens hörn är strängare än för sandgjutgods. Utrustningen bör ändra de rakt anslutna väggarna till sneda anslutningar.
De relativt tunna delarna av gjutstrukturen bör förstärkas med ribbor, utsprång etc., vilket effektivt kan förhindra gjutsprickor. Vid användning ska framstående delar som utsprång, ribbor, flänsar etc. som förhindrar att gjutgodset kortas fritt minimeras så mycket som möjligt.
Vid förstärkning av ribbor på gjutgods är detnödvändigt att överväga deras inverkan på att förkorta gjutningen under användning. Detta kan förhindra uppkomsten av otillräcklig gjutning och kall isolering i metallgjutgods. Följande strukturella frågor börnoteras.
Väggtjockleken på gjutgods bör vara lagom tunn, specielltnär gjutskalan är stor. Produkten bör vara användbar, och det ärnödvändigt att förhindra stora horisontella plan under användning, eftersom metallvätskan stiger långsamt under gjutning.
Strukturen och luftkontaktytan på gjutgods! Ytan på gjutgods som kommer i kontakt med luft är stor och benägen för oxidation. På grund av metallens snabba värmeavledning förloras dessutom flytbarheten hos den smälta metallen snabbt, vilket resulterar i brister såsom otillräcklig gjutning, slagginneslutning och kallisolering.